Weekendje weg.

 

We liggen met de Laarderkerk in Dunedin en ik krijg een paar dagen vrij om samen met mijn vrouw op familie bezoek te gaan.

Hier in het zuiden van Nieuw Zeeland woont mijn schoonvader en ook hebben we er goede vrienden.

Het is vrijdagavond en ik hoef pas dinsdagavond terug te zijn dus hebben we een auto gehuurd om zoveel mogelijk bezoekjes te kunnen afleggen.

Eerst rijden we naar mijn schoonvader in Gore en na de nodige versnaperingen in de Workingmens Club, de pub is al dicht, brengen we daar de rest van de nacht door.

In die tijd moesten de pubs om 10 uur  ís avonds sluiten maar daarna kon je nog wel in clubs terecht.

De volgende dag rijden we door naar Bluff en ook hier is het weer partyŽn en weinig slapen.

Als we laat zondags middags wegrijden op weg naar het volgende bezoek wordt het vreselijk slecht weer, de regen komt bij bakken naar beneden en na een poosje heb ik het wel gehad.

Het heeft geen zin om met dit weer en in het donker door te rijden.

Bij een wegsplitsing staan een paar huizen en zowaar een hotel.

Inchecken is geen probleem want we zijn de enigste gasten die zondagavond.

We krijgen een mooie kamer en na een warme douche ben ik weer helemaal op geknapt en snak naar een biertje.

Dat wordt denk ik een probleem, ik weet niet beter dan dat op zondag  in Nieuw Zeeland, alles gesloten is maar ik ga proberen of de hoteleigenaar een uitzondering wil maken.

Als ik in de bar kom zie ik dat daar nu heel wat mensen zitten, zelfs de plaatselijke politieagent zit er dus dat biertje kan ik wel vergeten.

Iedereen kijkt me doordringend aan en ik begrijp er niets van, de eigenaar vraagt  heel nadrukkelijk of de kamer goed is en of ik verder nog wensen heb.

Als ik zachtjes zeg ik dat ik eigenlijk voor een biertje kom verschijnt er een brede glimlach op zijn gezicht en gaat er een gejuich op in de bar.

Het blijkt dat de bar open mag omdat we als gasten ingeschreven staan.

De hoteleigenaar had vlug rond gebeld om te melden dat hij gasten had en de bar was volgestroomd, de agent controleerde of ik werkelijk in de bar kwam.

Van alle kanten werden me biertjes aangeboden en zelf mocht ik niets weggeven.

Voor de derde opeenvolgende avond zag ik weinig van mijn bed.